Julavslutning 17/12

Tisdag den 17:e december är det julavslutning för både juniorer och seniorer. Juniorerna 18-19 som vanligt och det bjuds på fika. Seniorerna med start kl 19.00. Prisutdelning km, parblixtturnering och fika och samkväm med schackliga profiler. Schack 08 önskar alla en god jul och ser fram emot nästa säsong som startar 7:e januari 2020.


Ottenklev klubbmästare -19

Suveräne Niclas Ottenklev blev idag Schack 08:s klubbmästare 2019 trots en rond kvar att spela då han tagit 6 raka vinster. Nu senast mot veteranen med mycket rutin Roland Åkesson född 1941, som även han stått för en fin insats i KM. Schack 08 önskar Niclas stort grattis! Niclas vann även km 1987 och verkar ha hittat formen även i seriespelet.

Det återstår att se vem som kommer på platserna bakom. Juniorerna Henrik Carlsson och Vide Löfgren har poängmässigt gjort det bra. Även John Eckdahl, Kenthy Pettersson och Tomas Karlsson har gjort ett bra km.


Förlust för lag 2 och 3

Det blev klara förluster idag mot Kristallen från Stockholm hemma både för Schack 08 II och Schack 08 III. I tredjelaget tog Tapio remi och John vann efter fint spel, i övrigt var det ganska klara förluster mot ett högre rankat lag. Lag två hade svårt på de sista borden och knep endast två remier genom Per Wikström på bord 1 och Roger Larsson på bord 3. 4:e laget spelar nästa söndag borta mot Gusum, vi önskar dem lycka till och tar nya tag i serien i januari!Nybörjargrupp för vuxna

Nu på tisdag kl 19.30 startar en nybörjargrupp för vuxna. Vi följer den holländska stegmetoden, bok kan köpas av medlemmar för inköpspris. Upplägget är kortare genomgång, 15 min träning med bok samt träningsmatcher med klocka och protokoll, samt kaffe. Platsen är på Ebersteinska. Ingen föranmälan krävs.