NM är igång

I torsdags startade Norrköpingsmästerskapet igen. Det är 16 deltagare som gör upp om den åtrovärda titeln Norrköpingsmästare. Tävlingen är öppen för alla och är trevligt att se fler klubbar än Schack08 representerade i årets tävling. Fjolårets vinnare Anders Dahlstedt är med för att försvara titeln och får kanske tillsammans med de högst rankade FM Mats Wahlberg (LASS), Tomas Lagerlöf och tidigare NM-vinnaren Christoffer Stenman ses som förhandsfavoriter, även Mattias Nörager som kom på 2:a plats förra året är med, så blir nog en spännande tävling .

Läs mer och se aktuell ställning här:
https://www.schack08.se/norrkopingsmastarskapet/


Vinst i derbyt

Schack 08:s 4:e lag vann idag borta mot Lass lag IV. Det var visst en svängig match där Kenthy fick in en lurig plaskmatt från ingenstans i en svår ställning. Två av Schack08:s talangfulla juniorer Ellen och Lisa har spelat flick SM i helgen, deras resultat går att se här: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=7910 och här: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=7911

Förra helgen spelade andralaget två tuffa matcher och förlorade borta i Stockholm. Tredjelaget spelade också och stod för en liten skräll när Solnas andralag besegrades med 4.5-3.5, vilket ger lite hopp om fortsatt spel i andra divisionen nästa år för tredjelaget.


Nytt år & medlemsavgift

Eftersom det är nytt kalenderår är det också dags att betala medlemsavgiften, klubben uppmanar alla att betala den för att stötta verksamheten:

Ordinarie medlem (> 20 år) 500:-
Pensionär 300:-
Junior (< 20 år) 250:-
Medlemmar upp till 12 år 150:-

Medlemsavgiften betalas via bankgiro eller swish:
Organisationsnummer: 825001-0892
Bankgiro: 382-0610
Swish: 123 608 33 56

Nytt år innebär att alla medlemskap upphör i de klubbar som har kalenderår som verksamhetsår. För att man ska kunna anmäla sig till en tävling via medlemssystemet måste man ha ett aktuellt medlemskap och det betyder att det inte går att göra webbannmälan förrän klubben har uppdaterat medlemskapet. Tänk dock på att klubben i dessa fall förbinder sig att betala registreringsavgift för 2020 för spelaren, så man bör alltid vänta tills man är säker på att spelaren ska fortsätta att vara medlem.
För att spela i Allsvenskan krävs inget nytt medlemskap om man har varit spelarregistrerad under hösten. För nya spelare gäller som vanligt att de är spelklara sju dagar efter att de har registrerats.KM färdigspelat

Nu är KM färdigspelat och som tidigare annonserat blev vinnaren Niklas Ottenklev efter 7 raka vinster! 2:a i KM blev Anders Dahlstedt och trea Roland Åkesson. Under julavslutningen den 18:e fick dessa erhålla en fin pokal. Under julavslutningen bjöds också på fika och det spelades KM i parschack, en tävling som Johan Wiklund och Peter Gustavsson vann efter fint spel. I samband med avslutet svarade Ottenklev på några frågor som följer nedan:

Vinnare KM 2019 Niklas Ottenklev.
Vinnare KM 2019 Niklas Ottenklev.

Hur kändes det att vinna KM?
– För det första var det väldigt roligt att spela KM eftersom det var många år sen senast. Att jag sedan lyckade klara av ”favoritskapet” och vinna kändes givetvis extra bra.

Du har vunnit km en gång tidigare 1987 för 32 år sedan, hur ser du på den gången i jämförelse med vinsten i år?
-Jag hade faktiskt ingen aning om att det var så länge sen jag vann KM. När jag tittar tillbaka så var det mer A-lags-spelare med den gången, men en titel är alltid en titel och alltid lika rolig att vinna.

Kommer du att ställa upp i Norrköpingsmästerskapet?
– Jag reser mycket i jobbet och har svårt att hinna med att spela partier i veckorna. Dessutom är det två sammandrag i allsvenskan under våren så jag får nog avstå NM. Men jag lovar att det inte kommer att ta lika lång tid innan jag deltar i ett mästerskap nästa gång.

I sista partiet manövrerade Niklas ut unge Vide i ett parti med ett tidigt slutspel där Vide stod upp bra, men fick till slut ge sig efter att först förlorat bonde och sen kommit lite sämre positionellt:


Julavslutning 17/12

Tisdag den 17:e december är det julavslutning för både juniorer och seniorer. Juniorerna 18-19 som vanligt och det bjuds på fika. Seniorerna med start kl 19.00. Prisutdelning km, parblixtturnering och fika och samkväm med schackliga profiler. Schack 08 önskar alla en god jul och ser fram emot nästa säsong som startar 7:e januari 2020.