Swedish team battle

Resultatet från dagens turnering, vi höll oss kvar igen i division 1!

Stockholm SS vann dagens tävling. Linköping och Uppsala SS får kliva ner i div 2 . De fem bästa lagen blir visst inbjudna till A-landskamp mot Tyskland på onsdag, men vi kom 7:a så blir inget denna gång. Simon Rosberg (2792 i prestationsranking!), Peter Laveryd och Anders Dahlstedt var bästa poängplockare för Schack08. Tre juniorer deltog idag med gott resultat, extra cred till dem. Länk till turneringsresultatet: https://lichess.org/tournament/c7NgRlCI.

Eventet livesändes även här av Anders Grandell: https://schack.se/tavlingar/live/swedish-chess-team-battle/
Swedish Chess Team Battle

Då var första omgången av Chess Team Battle färdigspelat. Schack08 stod för en stabil insats och höll sig kvar i division 1, nästa vecka den 5:e april är det klart med en division 2! Nian och tian HASK och Gävle åker ur och spelar i div 2 nästa vecka och ersätts av Örebro och Rockaden Umeå. Schack08 kom på 8:e plats:

Bäste poängplockare blev Pjotrr tätt följd av Khaledshayya och nootet:

Spelar du för en mindre klubb, men vill vara med och spela för Schack08 så är det helt ok enligt reglerna om du betalar medlemsavgiften för klubben som stödmedlem och går med i klubben online här: https://lichess.org/team/schack-08

Kul att förbundet arrangerar den här typen av tävlingar och roligt att några av klubbens lovande juniorer var med! Se alla matcher och individuella resultat här:
https://lichess.org/tournament/rfzlN8B3


Swedish Chess Team Battle!

Schack08 deltar som ett av tio lag i onlineturneringen för lag: Swedish Chess Team Battle! För att få vara med ska man vara medlem i klubben såsom man hade varit i Allsvenskan och man ska gå med i klubben schack08 på Lichess. Tävlingen spelas på Lichess på söndag klockan 19.00 och kan ses live här: https://lichess.org/tournament/rfzlN8B3

Bland lagen i premiären finns tre allsvenska klubbar: Serieledande Stockholms Schacksällskap, Limhamns SK och Växjö SK. Övriga klubbar som deltar är: Kristallens SK, Schack 08 Norrköping, Helsingborgs ASK, Uppsala SSS, Linköpings ASS, Trojanska Hästen och Gävle.

Turneringen är en arenaturnering där tio klubbar möts. Spelarna möter bara spelare från andra lag, aldrig från sitt eget. Poängen räknas sedan för de åtta bästa poängplockarna i varje lag. Den klubb som samlar flest poäng vinner. Det gör att klubbarna kan bestå av obegränsat antal spelare, men det är de åtta bästa poängplockarna i ditt lag vars poäng räknas. Även de i laget som inte blir någon av de åtta bästa poängplockarna, gör en viktig uppgift för klubben genom att vara med och ta poäng från toppspelare i andra lag – så alla räknas!

Spelformen är en arenaturnering, och betänketiden är 3 minuter utan tilläggstid. Lagtävlingen pågår i 90 minuter – då gäller det att samla så många poäng som möjligt. Mer information om tävlingen finns här.