Snubblande nära i Allsvenskan

I helgen spelades sista ronderna i Allsvenskan, och både första- och andralaget var snubblande nära triumf.

I Superettan hamnade förstalaget på en fjärdeplats till slut. I första anblick verkar det långt ifrån någon seger, men de tre första lagen hade delade poäng, endast en poäng före 08.

Tabell Allsvenskan superettan

Utöver detta var matchen mot serievinnaren Malmö så jämn den kan bli med ett slutresultat 3½-4½. Det hade räckt med ett halvt partipoäng för att knuffa ner Malmö från pallen och ta en delad andraplats tillsammans med SK Kamraterna. Om resultatet mot Malmö hade vippat över i 08s favör hade våra grabbar stått ensamma på toppen. Det blir förstås mycket eventualiteter, men laget var så nära som man kan komma ett avancemang till Elitserien. Bra kämpat i alla fall. Alla i klubben är förstås stolta över prestationen, men förstår också att spelarna hade hoppats på ett lite bättre resultat.

För andralaget var placeringen i tabellen högre, men det var inte riktigt lika nära seger som för förstalaget. Dock fanns det ett litet hopp inför de två sista ronderna att någon skulle lyckas stjäla poäng från serieledaren Ervalla. Så blev det dock inte, och Ervalla stannade kvar som ohotad etta i tabellen och stack av med segern och därmed också avancemang till division 1. Schack08 hamnade på en hedersam andraplats med god marginal till tredjeplatsen.

Tabell Allsvenskan div II

Förhoppningen nu är att det blir en vakans i div I och att vårt lag får chans att rycka upp ändå. Men tiden får utvisa om det blir så.

Med tanke på de här resultaten och tredjelagets vinst i div III får vi väl ändå se oss nöjda med årets utfall i Allsvenskan. Men förhoppningsvis blir det ännu bättre till nästa år. Ett stort tack till alla som ställt upp för klubben under säsongen. Ni är alla värda en applåd!