International Blitz Youth Lagmatch

Schack08 är anmälda till den här internationella juniortävlingen nästa måndag: https://lichess.org/tournament/eS9cF0o5

Man behöver vara född efter 2002 och gå med i schack08 för att få vara med: https://lichess.org/team/schack-08

Turneringen vanns idag av Trojanska hästen där Vide 12 år från Schack08 var med och var lag från bla England och Tyskland. Målet tills nästa vecka är att att få ihop ett juniorlag och spela och ha kul!

Se till att ha spelat 7 rankade 3+2 eller 5+0 partier innan måndagen, eftersom man börjar på en ranking på 1500? och en normal nybörjare kanske har 700 i ranking. Då får man möta mer lagom motstånd och 3+2 går undan 🙂

Om man spelar flera partier och förlorar så brukar man få möta lagom motstånd efter ett tag. Men är nog svårt för de som börjat spela alldeles nyss. Det viktiga är dock inte att vinna, utan att spela mycket och se alla förluster som lärpengar. Om man förlorar hela tiden kan målet vara: – Jag ska klara mig 5 drag utan att sätta en pjäs, eller några drag till utan att bli matt.

Leeds som har många nybörjare hade som målsättning idag att ta fler poäng än förra gången. Att spela fler matcher och ha spelat en turnering är en bra målsättning också, man behöver inte alls vinna för att det ska vara kul.