Ungdomsverksamhet

Photo by Mitchell Johnson on Unsplash
Schack för ungdomar/juniorer

På grund av Coronaviruset hänvisar vi alla nybörjare/juniorer att spela med Trojanska hästen på Lichess, läs mer här.

Juniorlagmatcher International Blitz Youth
Måndagar kan du som är med i Schack08 på Lichess och född efter 2002 vara med och spela lagmatch mot andra juniorklubbar i Europa.

Svenska Knatteligan
Svenska Knatteligan är en tävling för svenska barn födda 2010 och senare. Öppen för alla barn i hela Sverige oavsett man spelar i klubb eller ej. Tävlingen spelas på Lichess på tisdagar och torsdagar kl 18.00-18.55. Betänketiden är 5 minuter + 3 sekunder per drag. Läs mer här.

I vanliga fall har vi schackträning för barn och ungdomar på Ebersteinska gymnasiet, tisdagar kl. 18-19. Träningen bygger på den pedagogiska modellen som kallas stegmetoden. Metoden utvecklades ursprungligen i Holland, och materialet har sedan översatts till svenska och är numera den officiella träningsmetoden för Sveriges schackförbund.

Stegmetoden är uppbyggd kring 6 olika steg med ökande svårighetsgrad. Till varje steg finns en arbetsbok som alla våra ungdomsmedlemmar får. På så sätt anpassas undervisningen till den nivå som varje enskild elev befinner sig på. Arbetsböckerna ingår i medlemsavgiften. För mer information om stegmetoden, besök www.stegforsteg.eu.

Ungdomsträningen leds av instruktörerna Jostein Langstrand och Bengt Uddbom. Vid frågor eller intresseanmälan, var god kontakta våra instruktörer via ungdom@schack08.se. Eller kom och hälsa på oss i samband med våra lektioner. Det finns även en facebookgrupp för alla föräldrar med information mm.

Välkommen!