Ungdomsverksamhet

Photo by Mitchell Johnson on Unsplash
Schack för ungdomar/juniorer

Träningen för nybörjare, barn och ungdomar är på torsdagar kl 18.00 till 19.00 på Ebersteinska gymnasiet. Du är välkommen oavsett ålder och spelvana.

När man studerar schack lär man sig analysera, planera och prestera, både över brädet och i riktiga livet. Man övar koncentration, att tänka framåt och lösa komplexa problem, färdigheter som inte bara är viktiga över brädet, utan även i livet. Barn som lär sig schack förbättrar viktiga egenskaper som sportslighet, respekt för andra, syn på rättvisa, tålamod, ledarskap och självförtroende. Studier har även visat ett direkt samband mellan schackstudier och akademiska prestationer främst inom matematik och språk.Träningen är på torsdagar kl 18.00 till 19.00 på Ebersteinska gymnasiet.Pga rådande situation med covid 19 så är det viktigt med handhygien och att stanna hema om man har förkylningssymptom.

Stegmetoden är uppbyggd kring 6 olika steg med ökande svårighetsgrad. Till varje steg finns en arbetsbok som alla våra ungdomsmedlemmar får. På så sätt anpassas undervisningen till den nivå som varje enskild elev befinner sig på. Arbetsböckerna ingår i medlemsavgiften. För mer information om stegmetoden, besök www.stegforsteg.eu.

Ungdomsträningen leds av instruktörerna IM Jonas Barkhagen, Jostein Langstrand och Bengt Uddbom. Vid frågor eller intresseanmälan, var god kontakta våra instruktörer via ungdom@schack08.se. Eller kom och hälsa på oss i samband med våra lektioner. Det finns även en facebookgrupp för alla föräldrar med information mm.

Träningen bygger på den pedagogiska modellen som kallas stegmetoden. Metoden utvecklades ursprungligen i Holland, och materialet har sedan översatts till svenska och är numera den officiella träningsmetoden för Sveriges schackförbund.