Ungdomsverksamhet

Photo by Mitchell Johnson on Unsplash
Schack för ungdomar/juniorer

Träning på torsdagar kl 18.00 till 19.30 på stadsbiblioteket.  I Wadströms rummet (det finaste rummet till höger om bibblan innan cafeet). Pga rådande situation med covid 19 så är det viktigt med handhygien och att stanna hemma om man har förkylningssymptom.

Stegmetoden är uppbyggd kring 6 olika steg med ökande svårighetsgrad. Till varje steg finns en arbetsbok som alla våra ungdomsmedlemmar får. På så sätt anpassas undervisningen till den nivå som varje enskild elev befinner sig på. Arbetsböckerna ingår i medlemsavgiften. För mer information om stegmetoden, besök www.stegforsteg.eu.

Ungdomsträningen leds av instruktörerna Jostein Langstrand, Bengt Uddbom och Tomas Löfgren. Vid frågor eller intresseanmälan, var god kontakta våra instruktörer via ungdom@schack08.se. Eller kom och hälsa på oss i samband med våra lektioner. Det finns även en facebookgrupp för alla föräldrar med information mm.

Träningen bygger på den pedagogiska modellen som kallas stegmetoden. Metoden utvecklades ursprungligen i Holland, och materialet har sedan översatts till svenska och är numera den officiella träningsmetoden för Sveriges schackförbund.

Tillsammans med LASS har vi ett gemensamt juniorlag som tävlar i internationella lagtävlingar online på Lichess. Läs mer om onlinetävlingarna här: https://www.schack08.se/tavling/onlinetavlingar/