Pia Cramling till påskturneringen

Under påskturneringen får vi finbesök av Sveriges mest kända och folkkära schackspelare, Pia Cramling. Pia kommer finnas på plats under turneringen för att lyfta fram damschacket. Alla kvinnliga deltagare kommer erbjudas kostnadsfri coachning och hjälp med partianalyser från Pia.

Efter lördagens rond, ca. kl 20, kommer Pia ha en föreläsning om sin långa schackkarriär. Missa inte det!

Mer information kommer inom kort.

Fotot: Lars OA Hedlund

Mat och dryck under påskturneringen

I år har vi nya villkor för kaffe och annan förtäring under Påskturneringen. Enligt avtal med hotellet måste deltagarna förbeställa sitt kaffe. Beställningen gäller för alla dagar (fre-mån) och kan ej köpas för endast 1 dag. Det går även att förbeställa ostfrallor som kan beställas för enskilda dagar.

Priser

Följande priser gäller under turneringen. Varor märkta med stjärna (*) kräver förbeställning och behöver betalas i förskott.

Kaffe*150 kr för 4 dagar
Ostfralla*30 kr/st
Cola + kexchoklad30 kr
Cola (burk)20 kr
Kexchoklad15 kr
Pizzaslice skinka + ost40 kr
Vegetarisk Lasagne50 kr

Förutom detta så finns det en del annan godis, chips och nötter som säljs i receptionen.

Kaffe kommer finnas utställt i lokalerna och fylls på löpande

Förbeställning av kaffe och fralla

Om du vill ha kaffe och fralla under turneringen behöver du meddela detta till arrangören. Skicka ett mail till info@schack08.se med vad du önskar att beställa (kaffebiljett och antal frallor för respektive dag).

Sista dagen för förbeställning är den 31 mars, och sista dagen för att swisha sin beställning är den 3 april.

Swish nummer 1234 272 993 skriv ”schack” och ditt namn i meddelande.

Frallabiljetter/dag kan hämtas ut i samband med registrering innan rondstart på fredag.

Man hämtar ut sin macka/dag från receptionen genom att lämna sin frallabiljett för den dagen. Det kommer stå ”fralla fredag”, ”fralla lördag” osv på biljetterna.

Rabatt på Bishops

Alla deltagare erhåller rabatt på Bishops om 20 % rabatt på mat & alkoholfri dryck. Meddela att du deltar i tävlingen för att ta del av rabatten.


Deltagarrekord i lördagssnabben

Idag spelades lördagssnabben, en tävling för nybörjare och spelare under 1500 i rating. Tävlingen spelas med 5 ronder där varje spelare har 15 minuter. Idag deltog 19 personer med plus ett par föräldrar som spelade mot den som hade frirond, vilket är deltagarrekord för tävlingen. Tävlingen vanns av Folke Holm från Linköpings ASS som vann alla 5 partier. Stort tack till alla som deltog. Resultatet kan ses här:

https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=11449&fbclid=IwAR3hpXCWJ7qJc-SN5KdIy60C-Itm5Y7tHDzVFrfOjJsgxOVKHHSX7hQ6ixU

Nästa tävling är 22/4, anmälan och mer info finns här: https://www.schack08.se/tavling/lordagssnabben/Knatte- och ungdomscup i Linköping

Lördag den 4:e mars spelas årets första knatte- och ungdomscup på Linköpings Allmänna Schacksällskaps klubblokal, Götgatan 48 i Linköping 10-13.00. Inbjudan finns i bifogad fil. Det är en utmärkt schacktävling för de som har spelat schack i skolan och vill testa på en riktig turnering över brädet! Som förkunskap räcker att kunna schackreglerna.