Onlinetävlingar

Gå med i klubben på Lichess (som är gratis) om du vill spela i våra tävlingar online. Vi samarbetar också med LASS Linköpings allmänna schackklubb och spelar ihop med dem på Lichess, här är vårt lag: https://lichess.org/team/schack-08–lass-juniorlag.

Söndagar 18.15 schackallsvenskan (3+1)

Schack08 deltar i schackallsvenskan som är 3-minuterspartier söndagar kl 18.15-19.45 där vi möter andra allsvenska klubbar. För att deltaga i tävlingen behöver du ett konto på lichess och vara medlem i schack08.
Den tävlingen är öppen för alla, även om du inte är riktig medlem i Schack08.

Onsdagar snabbschack 19.15 (10+2)
Onsdagar 19.15-21.15 kan du som är med i Schack08 på Lichess vara med och spela lagmatch mot andra klubbar i Sverige. Tidskontrollen är 10 min med 2 sekunders inkrement. Du behöver vara riktig medlem i Schack08 för att tävla i den tävlingen och skriva ditt riktiga namn i profilen.

World wide junior lagmatch (10+2)
Lördagar kl 17:00-19:00 kan du som är med i Schack08 & LASS juniorlag på Lichess och född efter 2004 vara med och spela lagmatch mot andra juniorklubbar i Europa. Tidskontrollen är 10 min med 2 sekunders inkrement.

Svenska knatteligan (5+3)
Svenska Knatteligan är en tävling för svenska barn födda 2010 och senare. Öppen för alla barn i hela Sverige oavsett man spelar i klubb eller ej. Tävlingen spelas på Lichess på tisdagar och torsdagar kl 18.00-18.55. Betänketiden är 5 minuter + 3 sekunder per drag. För att delta i tävlingen måste du bli medlem (gratis!) i gruppen Svenska Knatteligan på Lichess. Klicka “Join” (“Gå med”) och skriv vad du heter och eventuell klubbtillhörighet. Är du inte medlem i någon klubb skriver du vilken skola du går i så att vi kan tipsa dig om närmsta schackklubb. Observera att dessa uppgifter endast är för att verifiera att äldre spelare inte registrerar sig och uppgifterna sprids inte.Självklart spelar alla barn på egen hand, helt utan hjälp av andra. Välkommen! Joel Sjöstrand, tävlingsledare. Så här gör du för att gå med i Svenska Knatteligan:

  • Skaffa konto på Lichess (gratis!)
  • Gå in på “Gemenskap” (“Community”)
  • Sök efter Svenska knatteligan
  • Fyll i vad du heter, vilket år du är född och vilken klubb du spelar i. Spelar du inte i klubb skriver du i vilken stad du bor i så kan du få tips om närmsta schackklubb!
  • Tryck “Gå med” (“Join”)
  • Invänta bekräftelse

Så här gör du för att delta i en tävling:

  • Gå in på laget Svenska Knatteligan på Lichess
  • Klicka på nästkommande Knatteligan Arena-tävling
  • Tryck på “Gå med” (“Join”)
  • Vänta på att tävlingen startar