KM färdigspelat

Nu är KM färdigspelat och som tidigare annonserat blev vinnaren Niklas Ottenklev efter 7 raka vinster! 2:a i KM blev Anders Dahlstedt och trea Roland Åkesson. Under julavslutningen den 18:e fick dessa erhålla en fin pokal. Under julavslutningen bjöds också på fika och det spelades KM i parschack, en tävling som Johan Wiklund och Peter Gustavsson vann efter fint spel. I samband med avslutet svarade Ottenklev på några frågor som följer nedan:

Vinnare KM 2019 Niklas Ottenklev.
Vinnare KM 2019 Niklas Ottenklev.

Hur kändes det att vinna KM?
– För det första var det väldigt roligt att spela KM eftersom det var många år sen senast. Att jag sedan lyckade klara av “favoritskapet” och vinna kändes givetvis extra bra.

Du har vunnit km en gång tidigare 1987 för 32 år sedan, hur ser du på den gången i jämförelse med vinsten i år?
-Jag hade faktiskt ingen aning om att det var så länge sen jag vann KM. När jag tittar tillbaka så var det mer A-lags-spelare med den gången, men en titel är alltid en titel och alltid lika rolig att vinna.

Kommer du att ställa upp i Norrköpingsmästerskapet?
– Jag reser mycket i jobbet och har svårt att hinna med att spela partier i veckorna. Dessutom är det två sammandrag i allsvenskan under våren så jag får nog avstå NM. Men jag lovar att det inte kommer att ta lika lång tid innan jag deltar i ett mästerskap nästa gång.

I sista partiet manövrerade Niklas ut unge Vide i ett parti med ett tidigt slutspel där Vide stod upp bra, men fick till slut ge sig efter att först förlorat bonde och sen kommit lite sämre positionellt: