Stenman vann KM 2022

Christoffer Stenman, foto: Jostein Langstrand.

KM i schack 2022 var en av de mest prestigefyllda schacktävlingarna i Norrköping under året, och lockade många duktiga spelare från klubben. Christoffer Stenman visade sig vara den starkaste spelaren i tävlingen, och försvarade sin titel från förra året genom att få 6 poäng.

Roger Larsson kom på andra plats med 5,5 poäng, medan Anders Dahlstedt kom på tredje plats med 5 poäng. Dahlstedt fick dock bättre kvalitetspäng än Vide Löfgren, som också fick 5 poäng i tävlingen. Stenman tänkte att istället för att visa sitt bästa parti visa något av det grövsta han gjort i bortsättningsväg, man får gärna skratta åt eländet det bjuder jag på, säger han och menar att det kan fungera som en liten påminnelse om vad som kan hända om man tappar fokus och tror man redan har vunnit. Partiet mot Anders Dahlstedt slutade i remi:

https://lichess.org/study/xkDejWLp/UQW5MGIo

Totalt deltog 9 spelare i KM i schack för 2022, vilket gjorde att det blev spännande och hård konkurrens i tävlingen. Stenman släppte endast två remier och vann resterande partier och förtjänade sin seger efter en imponerande prestation under tävlingen. Remierna kom mot Roger och Anders.

KM i schack är alltid en mycket viktig tävling för schackspelare i Norrköping, och för många är det en dröm att få vinna denna prestigefyllda tävling. Stenman lyckades uppnå den drömmen en andra gång. Du kan se alla klubbmästare från 1913 och framåt här: https://www.schack08.se/historik/klubbmastare-1913-2019/

Stort grattis och en eloge till alla som var med och spelade. Tabellen kan ses i sin helhet här: https://www.schack08.se/tavling/klubbmastarskap/