Swedish Chess Team Battle!

Schack08 deltar som ett av tio lag i onlineturneringen för lag: Swedish Chess Team Battle! För att få vara med ska man vara medlem i klubben såsom man hade varit i Allsvenskan och man ska gå med i klubben schack08 på Lichess. Tävlingen spelas på Lichess på söndag klockan 19.00 och kan ses live här: https://lichess.org/tournament/rfzlN8B3

Bland lagen i premiären finns tre allsvenska klubbar: Serieledande Stockholms Schacksällskap, Limhamns SK och Växjö SK. Övriga klubbar som deltar är: Kristallens SK, Schack 08 Norrköping, Helsingborgs ASK, Uppsala SSS, Linköpings ASS, Trojanska Hästen och Gävle.

Turneringen är en arenaturnering där tio klubbar möts. Spelarna möter bara spelare från andra lag, aldrig från sitt eget. Poängen räknas sedan för de åtta bästa poängplockarna i varje lag. Den klubb som samlar flest poäng vinner. Det gör att klubbarna kan bestå av obegränsat antal spelare, men det är de åtta bästa poängplockarna i ditt lag vars poäng räknas. Även de i laget som inte blir någon av de åtta bästa poängplockarna, gör en viktig uppgift för klubben genom att vara med och ta poäng från toppspelare i andra lag – så alla räknas!

Spelformen är en arenaturnering, och betänketiden är 3 minuter utan tilläggstid. Lagtävlingen pågår i 90 minuter – då gäller det att samla så många poäng som möjligt. Mer information om tävlingen finns här.